Rygsmerter: Sådan bør du forholde dig

By:

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt haft rygsmerter af den ene eller anden art. Det hænder, at jo ældre vi er, jo mere udsatte er vi, fordi rygsmerter er noget, der typisk er en konsekvens af længerevarende dårlige vaner eller arbejdsskader.

Vi giver dig her gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du gennem længere tid har haft rygsmerter.

Søg professionel hjælp som det første

Hvis smerterne er opstået, skal du altid søge professionel hjælp. Du skal ikke lege med hjemmeopfundne metoder, som anbefales fra mærkelige sider på nettet. Det er bogstaveligt talt rygraden af din krop, du arbejder med, og derfor er det ekstremt vigtigt, at du sikres korrekt behandling.

Når du modtager behandling af rygsmerter, kan der være forskellige indgangsvinkler afhængige af typen af smerte. Uanset hvad er det dog vigtigt, at du stoler på, at klinikken gør sig arbejde ordentligt og følger de råd, de giver dig med på vejen.

Efter endt behandling

Et behandlingsforløb kan vare over flere sessioner og måske involvere operationer. Men når du er ude på den anden side, og smerterne er væk eller i hvert fald dulmet, handler det om at tænke præventivt. Smerterne skal helst ikke komme igen, og her får du helt sikkert igen et par gode råd med vejen fra klinikken.

Derudover er det vigtigt at holde sig sund gennem motion og daglige udstræk. Sørg for at komme problemerne i forkøbet med sunde muskler og led, der trænes dagligt. Det er den bedste måde at holde generne væk på. Og hold det nu ved lige – det kan forøge din livskvalitet ganske gevaldigt.

Posted in: Behandling