3 råd til at komme dig ovenpå din skade

By:

Hvis man dyrker sport eller træner meget, er det næsten uundgåeligt at undgå skader af den eller anden karakter. Ved kontaktsport som eksempelvis fodbold eller håndbold er der større chancer for større brud og skader af værre karakter, mens styrketræning typisk giver overbelastningsskader og ledsmerter. Uanset hvad du dyrker giver vi dig her råd til, hvordan du kan være præventiv og lindre smerter.

Sportstape

Sportstape, også kendt som kinesiotape, er tape, som kan støtte dine muskler og led under udøvelse af sporten eller træning og under genoptræningen. Har du eksempelvis smerter i ryg og lænd, kan du bruge kinesiotape til ryg. Det er ikke specielt dyrt, og derfor vil det uden tvivl være en investering, som i det mindste er værd at prøve af. Der er gode chancer for, at du vil synes om det.

Stræk ordentligt ud efterfølgende

Når man har trænet eller spillet fodbold, skal man strække ordentligt ud, mens kroppen er varm. Det er her, den bedst bliver strukket ud, og det bør man altid gøre som det allersidste. Det er derfor, at man tit ser fodboldspillere jogge rundt på banen, selvom kampen er færdig, og de lige har løbet 10 kilometer.

Varm ordentligt op

Ligesom at udstræk er essentielt, er det også vigtigt, at du ikke bare går fra 0 til 100, når du går i gang. Få langsomt dine led i gang, så du undgår skader med præventiv tænkning. Eksempelvis er der rigtig stor chance for, at du kan blive skadet til fodbold, hvis du går direkte og losser bolden i mål med fuld kraft i stedet for tage de kollektive opvarmningsøvelser.

Posted in: Sportstape