Slut med skadede svin

By:

Mange svin bruger størstedelen af tiden på enten at ligge ned eller stå op. Sådan er deres natur bare. Og selvom de bruger meget tid hver eneste dag på at ligge ned, så er det også vigtigt at være opmærksom på det underlag, de ligger på. For de fleste svin ligger nemlig på et hårdt underlag i deres stald. Dog hjælper halm en smule på, at underlaget ikke er nær så hårdt for svinene at ligge på, men det kan stadigvæk være hårdt for svinene at ligge på i så mange timer hver eneste dag og nat. Dette hårde underlag har desværre sine ulemper, da det desværre kan medvirke til, at svinene får skader på kroppen.

Skulle svinene få skader, kan det medføre nogle forskellige ting. Først og fremmest vil det kræve, at svinene får behandling for den pågældende skade, men i værste tilfælde kan det føre til, at svinene skal aflives på grund af infektioner. Dog behøver det ikke at gå så vidt, da der heldigvis er der noget at gøre mod det.

Ikke flere sår med skulderklappe

Det er ikke bare sådan lige at skifte hele underlaget i stalden ud. Derfor er det godt, at der findes en anden løsning, der kan medvirke til, at svin ikke får skader af underlaget. Denne løsning er at give svinene skulderklappe på.

Med en skulderkappe bliver svinenes skuldre aflastet for det tryk, som det hårde underlag giver. Dermed beskytter man svinenes skuldre, og man sikrer i langt højere grad, at svinene ikke får skader og sår, som de måske ellers ville have fået på grund af det hårde underlag.

Skulderklappen kan sidde på et svin i helt op til tre uger. Dermed er det megen belastning på skulderknoglen, som man aflaster svinet for, som de ellers kunne være blevet udsat for i den tid. Denne lille ting kan altså være med til at gøre en verden til forskel for svin.

Så har du tidligere oplevet, at dine svin døjer meget med sår og skader omkring skulderen, så er det altså slut nu! Med en skulderklappe er det slut med, at svinene får skader og sår omkring skulderen, og i stedet bliver de aflastet og slipper for flere smerter på grund af det hårde underlag, de bruger mange timer på hver eneste dag.

Posted in: Landbrug