Slip for overophedning på varme sommerdage

By:

Det kan godt blive ret varmt om sommeren herhjemme, selvom vi i Danmark generelt har rigtig mange grå- og regnvejrsdage. Nogle år er temperaturerne nået op på 35 grader, men selv 25 grader kan føles varmt og kræve masser af nedkøling. For os mennesker er der masser af gode råd til ophold i solen. Vi skal bruge solcreme, gå med solhat og -briller, drikke rigelige med vand og opholde os i skyggen mellem 12-15. Det skal vi, fordi det kan være farligt og – som minimum – meget ubehageligt at lade være. Der er ikke meget sjov ved at være solskoldet eller dehydreret.

Men hvad med din bil?

Ja, hvad med din bil? På samme måde som vi mennesker (og vores kæledyr) skal passe på, når solens stråler står stærkest, så skal vi også passe på vores bil. Den kan nemlig overophede, og det kan i værste tilfælde betyde, at den ikke kan køre, eller at motoren brænder sammen. Der findes en række gode råd til, hvad du skal gøre med din bil om sommeren, og her kommer nogle af dem.

Sæt den i skyggen

Det første og mest åbenlyse råd til at beskytte din bil om sommeren er at parkere den i skyggen, hvor det er muligt. Så står solens stråler nemlig ikke og opvarmer hverken motor eller olie, og du slipper for at få svitsede baglår i sommershortsene, når du sætter dig ind på de varme sorte lædersæder.

Oliekøler

Et andet godt tip til at forhindre, at bilen bliver overophedet, er at investere i en oliekøler. En oliekøler holder olien kold under selv de mest ekstreme forhold, både ved høj fart og ved høje temperaturer. En kølig motorolie er vigtig for, at bilen kan starte, og at motoren ikke brænder sammen under kørsel.

Posted in: Motorsport