Sådan gør du klar til dit Hamster

By:

Hvis du går og venter på at få dit hamster, så er du sikkert rigtig spændt på at få det hjem. Der er til gengæld et par ting, som du skal have styr på, inden din nye ven ankommer. Læs med her, så du bliver klar i en fart til at få dit hamster.

1. Køb et bur

Du kommer ikke langt uden et hamsterbur. Der er mange forskellige slags, som du kan vælge mellem, men overvej lige disse ting først. Hvor stort skal buret være, for at dit hamster trives? Skal der være et sted, hvor den kan få privatliv? Skal buret være i flere etager?

2. Få styr på aktiviteterne
Hamstere er aktive dyr og de vil derfor gerne aktiveres. Det kendte hamsterhjul er fint til en start, men efterhånden skulle buret gerne have mere aktivitet at byde på. Du kan f.eks. samle nogle rør i forlængelse af buret. Det elsker hamstere.

3. Rigtig foder

Få styr på hvilket foder dit hamster skal have, så det er klar til din nye ven. Det er ikke kun mennesker, som kan være kræsne, så det kan være en ide at spørge din dyrehandler til råds med foder.

4. Hø og halm

Dit hamster skal selvfølgelig have et rent bur, hvor der er massere af hø og halm at lege med, bygge huler og reder. Der er vigtigt, at du har halm og spåner til din nye ven, så du kan skifte det jævnligt. Spånerne skal du ligge i et hjørne eller en side, så dit hamster ved hvor det skal gøre af sine efterladenskaber. Det er både rarest for dig og for hamsteren.

Posted in: dyrehandler