Krympeplast til alvor og sjov

By:

Krympeplast har altid været en sjov lille hobbyting for børn. De former og farvelægger et stykke krympeplast som derefter kommer i ovnen. Efter et stykke tid er det skrumpet ind og kan bruges til for eksempel en nøglering.

På den måde kan du lave mange spændende og fantasifulde projekter med krympeplast. Men der er også en mere praktisk anvendelse af materialet.

Flasker i supermarkedet

Krympeplast er et materialer der skrumper når det bliver opvarmet. Det er meget stærk og kan være svært at bryde afhængigt af hvor tykt laget er. I supermarkedet kan du købe varer der ofte er pakket i en sampak og bliver holdt sammen af krympeplast. Det er typisk sodavand i 6-pak.

Men også andre varer kan pakkes i krympeplast. Det forudsætter selvfølgelig at de kan holde til opvarmningen. Krympeplasten selv udvikler ikke giftige dampe.

Pak båden ind

Krympeplast kan bruges til meget store projekter. Du kan for eksempel pakke din båd ind når den ligger på land om vinteren. Plasten krymper du med en varmepistol.

Vindmøller og andre byggekomponenter er også tit pakket ind i plastic. Det kan lade sig gøre med en varmetunnel som smelter plasten omkring emnet.

Ting til opbevaring der kræver beskyttelse fra fugt og støv kan også pakkes ind.

Dør i plasten

Hvis du pakker noget ind der kræver at du ind imellem fører kontrol med dets tilstand, så kan plasten forsynes med en dør der åbnes med lynlås. Det kan være praktisk hvis det er en skrøbelig genstand der kræver en bestemt luftfugtighed.

Det er også krympeplast du ser på toppen af mange vinflasker og olier. Det er den kappe der beskytter proppen. Der er som regel er perforering eller en lille snor som du kan bruge til at bryde forseglingen.

Du kan købe krympeplast hos HF Industri og Marine.