Kan det betale sig at lease en bil?

By:

Tja, det kommer helt an på hvad du skal bruge en bil til. Og det kommer også an på hvilken værdi du lægger i den frihed du opnår ved at lease.

Leasing er egentlig det samme som at leje. Typisk er leasing over længere perioder end når du lejer en bil. Men som privat er der ikke den store forskel. Du betaler et månedligt beløb og har rådighed over et køretøj.

Slip for bekymringerne

Det fedeste ved at leje eller lease en bil er at du slipper for bekymringerne ved at eje en bil. Som bilejer er der altid ting du skal tage stilling til. Der er mange ekstraudgifter og værkstedsregninger. Og hvad gør du hvis den bliver skadet?

Når du lejer har du ofte en serviceaftale og en forsikring inkluderet. Det betyder at hvis uheldet er ude, så afleverer du bare bilen og får en anden. Som regel en ny.

En jungle af nye begreber

At leje en bil for et par dage eller en uges tid er som regel meget enkelt at gå til. Men når du skal bruge en bil mere end en måned, så skal du lease. Det betyder at du skal tage stilling til hvilken form for aftale du vil have.

Du kan vælge en operationel leasing som mest minder om at leje. Eller du kan vælge en finansiel leasing som mere svarer til et lån.

Men hvad koster det så?

Det er dyrt at købe bil. En ny bil koster nemt 150 – 200.000 kroner. Det kommer selvfølgelig an på dit behov. Når du leaser har du kun et fast månedligt beløb at forholde dig til. Det gør økonomien væsentligt mere overskuelig. Generelt er finansiel leasing lidt billigere. Du kan læse mere om leasingaftaler og økonomien bag på AgiLease.