Kalvehytter giver sundere kalve

By:

Der er flere undersøgelser, der viser, at udendørs opdræt af kalve gør, at kalvene har en forbedret sundhed i forhold til indendørs kvægbrug, derudover oplever man også større tilvækst blandt udendørs kvægbrug. Hos Staldinventar.dk sælger de kalvehytter i forskellige materialer og størrelser, derudover kan du også finde forskelligt tilbehør og løbegårde, som kan være med til at skabe et godt miljø for kalvene. Kalvehytter er nemlig nærmest uundværlige, når man har udendørs opdræt af kalve, da de kan både giver læ, tryghed og gode fodermuligheder for kalvene.

Du kan finde enkeltkalvehytter og hytter med plads til flere kalve. Ved at vælge kalvehytter i forskellige størrelser og kombinere det med en løbegård, giver du kalvene mulighed for selv at vælge, hvor de vil opholde sig. At kalvene kan bevæge sig rundt imellem hinanden er med til at skabe et godt, trygt og sundt miljø.

Gode huskeregler, når du bruger en kalvehytte:

  • Hytterne bør altid vaskes mellem hver kalv, så de får en god start.
  • Vend hyttens åbning mod vest, så skaber du det bedste indeklima i hytten.
  • Hytten skal kunne give kalven læ, derfor kan det være en god ide at afskærme hytten eller placere den i læs af en bygning.
  • Du kan med fordel sætte et halvtag over indgangen til hytten, det kan nemlig give skygge om sommeren og holde strøelse tørt ved dårligt vejr.
  • For din egen skyld kan du sætte et lys op omkring hytterne, så du også kan tilse dine kalve i mørke.
  • Vælger du enkelthytter, bør du sørge for at kalvene har mulighed for bevæge sig rundt i mellem hinanden – den kan være i form af en løbegård.

På deres hjemmeside kan du se deres udvalg af kalvehytter og tilbehør – du kan selvfølgelig kontakte dem med eventuelle spørgsmål til valg af hytter.

Posted in: Staldinventar