Husmorråd med brun sæbe – det kan det bruges til

By:

Der findes mange gode, gamle såkaldte husmorråd omkring rengøring, madlavning og mange andre ting. Husmorråd anvender typisk noget, du allerede har i hjemmet, eller som er let at få fat på, uden du skal ud at købe dig fattig i rengøringsmidler eller køkkenudstyr.

Blandt de gamle husmorråd er der en del, der involverer brugen af brun sæbe. Brun sæbe er et kraftigt rengøringsmiddel, der kan klare selv det værste snavs. Vi har samlet nogle et par råd til, hvad du kan anvende brun sæbe til.

Rengøring af ovn og bageplader

Hvis du har stegt en hel and eller kylling i din ovn direkte på en bageplade, sætter der sig typisk masser af fedt og snavs i ovnen. Du lægger måske ikke mærke til det, når ovnen stadig er varm, men næste gang du varmer ovnen op, kan fedtet brænde på og skabe store mængder røg og lugte brændt. Derfor er det vigtigt, at du husker at rengøre din ovn og dine dyre eller billige bageplader. Og gerne med brun sæbe.

Smør pladen og ovnen ind i sæbe og lad det stå i et eller to døgn. Bagepladerne skal pakkes ind i en pose. Når det har trukket, gør du pladen og ovnen ren med en klud og lunkent vand. Du kan også anvende brun sæbe til brændte madrester i bunden af en gryde.

Rengøring af fliser

Dine udendørs fliser kan rengøres med brun sæbe, så de bliver flotte igen. Smør brun sæbe på de værste områder og lad det trække til dagen efter. Derefter skrubber du fliserne med en stiv børste og en god mængde vand. Skyl vandet væk, når du er færdig, eller lad regnen gøre arbejdet for dig. Bagefter er fliserne pæne og rene og fri for mos og snavs.

Posted in: Bageudstyr