Fordele ved et grønt tag

By:

Hvad er et grønt tag? Et grønt tag er kort sagt et tag, der har planter som tagbelægning. Den mest almindelige form for grønne tage er det såkaldte sedumtag. “Sedum” er det latinske navn for stenurt, og et sedumtag er altså et grønt tag, der har stenurt som vegetation. De seneste år har flere og flere mennesket fået øjnene op for de grønne tage, og dette skyldes ikke blot, at et grønt tag er et æstetisk flot valg – der er rigtig mange fordele ved netop denne slags tagbelægning.

Perfekt til regnvandshåndtering

En af de store fordele ved et grønt tag er, at dette er perfekt til regnvandshåndtering. Som problematikken omkring voldsomme regnskyld og skybrud i byerne er blevet højaktuel, ser mange værdien af de grønne tage, som er gode til at optage regnvand og dermed aflaster kloaksystemerne. Helt op til 80% af regnvandet kan på årlig basis optages af et grønt tag, og hermed mindskes risikoen for oversvømmelser af kældre og ejendomme markant.

Godt indeklima

En anden fordel ved et grønt tag er, at dette underbygger et godt indeklima – både vinter og sommer. Det grønne tag fungerer om vinteren som isolation og hjælper dermed med at holde på varmen inde i huset. Når solens stråler om sommeren får vandet til at fordampe på taget, har dette en nedkølende effekt på indeklimaet. Asfalt og mursten, der mange steder har overtaget den naturlige vegetations plads, resulterer i overophedede flader og hermed fænomenet “urban heat island”. Et grønt tag reducerer dette fænomen.

Smuk, miljøvenlig løsning

Et grønt tag er udover at være en miljørigtig løsning æstetisk flot. En grå tagflade forvandles til at grønt, levende område, når man anlægget et sedumtag. Dette gavner folk, der bor og arbejder i byerne. En anden grund til, at det grønne tag er attraktivt også i de store byer er, at det er naturligt lydisolerende.
Posted in: Grønt tag