Får du nok af vitaminer og mineraler?

By:

Vitaminer, mineraler, kosttilskud, drikke, olier – listen er lang, og det kan hurtigt virke som en jungle. Hvad skal man tro på, og hvad skal man ikke tro på? Man kan hurtigt blive forvirret og ende med helt at give op i sidste ende, så man slet ikke får det, som man rent faktisk har brug for. 

Hvorfor er vitaminer og mineraler så vigtige? 

Uden vitaminer er der intet liv. De er nødvendige for, at vores krop kan fungere og derved opretholde livet. Hvis vi har mangel på et vitamin eller flere, så kan det få kroppen helt ud af balance, og det er derfor vigtigt, at vi spiser så varieret som muligt, så vi kommer rundt ved alle vitaminerne. Det er dog langt fra alle, der opfylder anbefalingerne ved de forskellige vitaminer, og der er især nogle bestemte grupper, der skal være ekstra opmærksomme – såsom ældre, børn og syge. 

Udover vitaminer findes der også mineraler, og mange forveksler ofte de to begreber, selvom de på ingen måde er det samme. Mineralerne har andre funktioner i kroppen, og det er blandt andet dem, der hjælper vitaminerne med at fungere. Derudover fungerer de også som en slags byggesten i kroppen – calcium går for eksempel ind og hjælper til ved vores knogler og tænder. Nervesystemet, blodets hæmoglobin samt væske- og natriumbalancen er alle sammen eksempler på vigtige områder, hvor mineralerne kommer ind i billedet. Det er derfor essentielt, at vi er opmærksomme på vores indtag af disse mikronæringsstoffer – især hvis vi får for lidt, da det kan medfølge en række ubehagelige symptomer og sygdomme. 

Hvornår skal man tage kosttilskud? 

Hvis man har problemer med at komme op på anbefalingerne, så kan det være nødvendigt med et tilskud ved siden af kosten, og det er derfor, at der er så mange fordele ved disse supplementer. Eksempelvis indtager danskerne generelt for lidt D-vitamin, da vi ikke spiser nok fed fisk og ikke bliver udsat for tilstrækkeligt sollys, og det kan være en af grundene til, at vi ofte oplever træthed, humørsvingninger, depression, muskelsvækkelse og meget andet. Her er det vigtigt, at vi benytter os af kosttilskud, så vores krop kan fungere optimal og forbedre vores helbred samt velvære. Kvinder kan ligeledes have behov for et tilskud af jern, da de ofte mister en del via menstruation. 

Der er mange ting at tage højde for, men markedet er heldigvis fyldt med veldokumenterede kosttilskud, der rent faktisk virker og har den gavnlige effekt, som man søger. I Danmark findes der generelt et bredt og godt sortiment af supplementer, og hvis du er på jagt efter de gode produkter, så skynd dig at klikke ind på Health-On.dk. De har et stort og flot udvalg af alt inden for sundhed og velvære, og de kan derfor også tilbyde en lang række kosttilskud, hvor kvaliteten er i top. Priserne er presset i bund, og du kan være sikker på at få et produkt, der rent faktisk virker. Hvis du er i tvivl om det mindste eller har et spørgsmål, så skal du bestemt ikke holde dig tilbage med et kontakte dem. De sidder klar til at hjælpe dig med at finde det rette produkt!

Posted in: Kostilskud