Ethvert hus skal have et ordentligt tag

By:

Taget er en vigtig del af ethvert hus. Taget er med til at sikre mod både vind, regn, sne og slud, og det er altså taget, der er med til, at et hus er værd at bo i. Uden taget ville huset ikke være meget værd.

Men et tag er heller ikke bare et tag. Et tag skal bygges ordentligt, og selve konstruktionen af det skal være i orden, ellers beskytter det ikke resten af huset mod vind og vejr. Et tag består af flere lag, og hvert af disse lag har en betydning for den samlede konstruktion, og dermed for, om taget kan modstå vind og vejr.

Husk undertaget

Som sagt er hvert enkelt lag i tagkonstruktionen vigtig at huske. Et undertag er en vigtig del af den samlede tagkonstruktion, da det sikrer tæthed, og det er altså med til at sikre mod, at sne, slud eller regn skulle trænge gennem taget og ned i huset.

Der findes forskellige typer undertag, der hver har sine fordele. Et undertag kan enten laves af tagpap eller af en tagdug. Hvilken, man vælger, afhænger af, hvordan resten af taget skal være.   

Et let undertag af tagdug har de fordele, at det er let at arbejde med, det fylder ikke meget i konstruktionen, og det er billigt. Dog kan denne type undertag være mere skrøbeligt, og det holder ikke lige så længe som det faste undertag. I modsætning har det faste undertag de fordele, at det er robust, og derfor holder længe, men det er samtidig dyrt, og det er tidskrævende at arbejde med.

Så når det engang bliver tid til, at der skal lægges nyt tag, så få styr på de behov, I har for jeres tag, og dermed hvilke lag, der skal indgå heri. På den måde kan I blive sikre på, at I får det bedst mulige tag på jeres hus.

Posted in: Hus & Have