5 tips til dig, der skal have en båd

By:

Har du tænkt dig at følge drengedrømmen om din helt egen båd? Hvis ja, så vil du helt sikkert få mange gode timer på vandet. Men det er en stor investering, som kræver den helt rigtige pleje. Vi vil her hjælpe dig godt på vej med gode råd, så du bliver lidt bedre udrustet til fremtiden.

Materialer til båden

Du kan finde en båd i mange forskellige materialer, men noget af det mest almindelige er kulfiber og glasfiber. Begge fibertyper er utroligt slidstærke materialer, som er egnet til den kraft og den modstand, som de mødes af på vandet. Man kan også få både i træ, men de kræver en del mere vedligeholdelse, hvilket er noget, du helt sikkert skal få nok af. Det er nemlig hårdt arbejde at have en båd.

Krympeplast til vinteren

Din båd skal også være et sted om vinteren, og det betyder, at du skal opbevare den klogt og godt dækket til. Den dansker vinter kan nogle gange godt være ubarmhjertig, og det er ikke altid, at en normal presenning kan klare det. Her bør du bruge krympeplast, som krymper sig om enheden – i dette tilfælde en båd – via en varmepistol, som får plasten til at krympe. Det er ganske nemt at få af, så dette skal du ikke bekymre dig om.

Maling til båden

Både kræver en speciel type maling, da der altid vil være meget fugt omkring overfladerne på båden. Særligt i bunden, hvor du meget specifikt skal bruge bundmaling, hvilket er en anderledes type maling end den til resten af båden. Og nej, det er ikke nok med bare vådrumsmaling, hvis du skulle have lidt til overs fra dit husprojekt.

Redningsudstyr

Dette er nok det vigtigste punkt, fordi ude på vandet er du overladt til dig selv. Det kræver det rigtige udstyr, hvis uheldet skulle være ude. Du skal i hvert fald have redningsveste. Tjek også vejrudsigten, inden du tager afsted, hvis du vil undgå problemer.

Fugemasse

Fugningerne på båden skal kunne holde til lidt af hvert, og det kræver en god masse skabt til netop bådens forhold på vandet. Du kan undgå mange langsigtede problemer med den rigtige fugemasse.

Posted in: Marine