3 ting, du skal vide, inden du dykker

By:

Det er en vild oplevelse at dykke, fordi man under overfladen får et indblik i en verden, som man slet ikke kan forestille sig eksisterede. Men der er nogle vigtige ting, du skal vide, inden du dykker, så du kan være sikker på, at du ikke udsætter dig selv eller andre for fare. Det er nemlig ikke helt ufarligt at begå sig længere tid ad gangen under vand.

Køb dykkerudstyr i høj kvalitet

Der er stor forskel på kvaliteten i det udstyr, som man kan købe. Derfor bør du ikke spise dig selv af med billigt dykkerudstyr, men vælge gode løsninger, som du har prøvet af i butikkerne, inden du køber. Du skal nemlig være helt sikker på, at det passer også, da der ikke må komme vand ind.

Ikke fodr fiskene for at lokke dem til

Hvis du skal et sted hen, hvor der godt kan være risiko for hajer og andre store fisk, som du vil undgå, så må du under alle omstændigheder ikke fodre de små fisk. Det tiltrækker nemlig større fisk, og du udsætter altså alle omkring dig for fare ved at sende duftspor af mad ud i vandet. Du vil med stor sandsynlighed blive bortvist, hvis du fodrer fiskene.

Husk at tage certifikat til dykning

Hvis du bare skal ligge i overfladen og snorkle, så behøves du ikke noget dykkercertifikat. Men hvis du skal dybere ned og dykke med flaske på, så skal du have et dykkercertifikat. Det kan tage hjemmefra, men du kan også gøre det nede på lokationen i langt de fleste tilfælde.

Posted in: Dykning